FREEDOM MUSEUM   MEMORIAL SITE IN RYVANGEN, COPENHAGEN, DENMARK   An open space/a surface without a program.  The sites significant and emotional history represents an extremely important period of change for todays society and is a memorial place for the freedom fighters of WWII. The property´s significance inspires a mood-filled facility where the individuals understanding, movement in the structure, adaptation and absorption is the origin.  Through registration of the Memorial site's existing elements they are interpreted as the four monuments they are. The high portal as a strong physical and mental transition from one state to another – from the busy Tuborgvej to the evocative garden room in the memorial site. The long perspective avenue and pergola, grabs hold of you and wandering in silence comes naturally. The burial site, the structured plan in the large spacious garden and anthropogenic condensed oasis in memory of concentration camp prisoners.  The memorial site exists, in its entirety, as a tight square construction surrounded by axes, to the south a stone wall from east to west. South of the wall the facility dissolves and the scattered trees condenses to a forest edge, constituting a new transition. Here arises a natural extension and location of the new freedom museum.    The mental processing started by selecting the location in dialog / affiliation with the existing facilities, as a spatial and densified re-interpretation of the natural walk, which takes place. In a common place of created dimensions located in the outskirts of nature, where it is natural to find spaces that are mutable. A meeting takes place between nature – the trees and the architectural constructed body. The forests edge embraces and creates a spatial area at the site.  In the interpretation and understanding of the memorial site as a place and the individual elements significance arises a fifth element - The total monument and the evocative rooms.  The walk as a discovery, is the essential concept to come to an understanding of the project's intention. How to create spaciousness that both creates a common understanding and is able to create within us wonder/reflection and thus contemplation.  The project is a world you step into that at times is experienced as directionless. Through placement of discs, complexity and depth, the plant occurs both capable of being transparent and providing the opportunity to read the next room scenarios that arise in the individuals further journey through the structure.  Limited access to free movement in some of the spatial experiences and an unlimited, virtually expansive freedom feeling in large areas of the building are contrasts that reinforce each experience. From the large hall to the narrow courtyard which simultaneously provides eye toward the big sky. The roof carving through the plant remains as a distinct and essential directional swath through the facility and reinforces the already existing axes.
       
     
DSC_0432.jpg
       
     
4.1 uterom.jpg
       
     
NYNYNY-01.jpg
       
     
3.2 sal.jpg
       
     
Skjermbilde 2017-01-25 kl. 20.53.13.png
       
     
Skjermbilde 2017-01-25 kl. 21.05.49.png
       
     
3.1 sal.jpg
       
     
1.1 galleri.jpg
       
     
opstalt.png
       
     
  FREEDOM MUSEUM   MEMORIAL SITE IN RYVANGEN, COPENHAGEN, DENMARK   An open space/a surface without a program.  The sites significant and emotional history represents an extremely important period of change for todays society and is a memorial place for the freedom fighters of WWII. The property´s significance inspires a mood-filled facility where the individuals understanding, movement in the structure, adaptation and absorption is the origin.  Through registration of the Memorial site's existing elements they are interpreted as the four monuments they are. The high portal as a strong physical and mental transition from one state to another – from the busy Tuborgvej to the evocative garden room in the memorial site. The long perspective avenue and pergola, grabs hold of you and wandering in silence comes naturally. The burial site, the structured plan in the large spacious garden and anthropogenic condensed oasis in memory of concentration camp prisoners.  The memorial site exists, in its entirety, as a tight square construction surrounded by axes, to the south a stone wall from east to west. South of the wall the facility dissolves and the scattered trees condenses to a forest edge, constituting a new transition. Here arises a natural extension and location of the new freedom museum.    The mental processing started by selecting the location in dialog / affiliation with the existing facilities, as a spatial and densified re-interpretation of the natural walk, which takes place. In a common place of created dimensions located in the outskirts of nature, where it is natural to find spaces that are mutable. A meeting takes place between nature – the trees and the architectural constructed body. The forests edge embraces and creates a spatial area at the site.  In the interpretation and understanding of the memorial site as a place and the individual elements significance arises a fifth element - The total monument and the evocative rooms.  The walk as a discovery, is the essential concept to come to an understanding of the project's intention. How to create spaciousness that both creates a common understanding and is able to create within us wonder/reflection and thus contemplation.  The project is a world you step into that at times is experienced as directionless. Through placement of discs, complexity and depth, the plant occurs both capable of being transparent and providing the opportunity to read the next room scenarios that arise in the individuals further journey through the structure.  Limited access to free movement in some of the spatial experiences and an unlimited, virtually expansive freedom feeling in large areas of the building are contrasts that reinforce each experience. From the large hall to the narrow courtyard which simultaneously provides eye toward the big sky. The roof carving through the plant remains as a distinct and essential directional swath through the facility and reinforces the already existing axes.
       
     

FREEDOM MUSEUM

MEMORIAL SITE IN RYVANGEN, COPENHAGEN, DENMARK

An open space/a surface without a program. The sites significant and emotional history represents an extremely important period of change for todays society and is a memorial place for the freedom fighters of WWII. The property´s significance inspires a mood-filled facility where the individuals understanding, movement in the structure, adaptation and absorption is the origin.

Through registration of the Memorial site's existing elements they are interpreted as the four monuments they are. The high portal as a strong physical and mental transition from one state to another – from the busy Tuborgvej to the evocative garden room in the memorial site. The long perspective avenue and pergola, grabs hold of you and wandering in silence comes naturally. The burial site, the structured plan in the large spacious garden and anthropogenic condensed oasis in memory of concentration camp prisoners.

The memorial site exists, in its entirety, as a tight square construction surrounded by axes, to the south a stone wall from east to west. South of the wall the facility dissolves and the scattered trees condenses to a forest edge, constituting a new transition. Here arises a natural extension and location of the new freedom museum.  

The mental processing started by selecting the location in dialog / affiliation with the existing facilities, as a spatial and densified re-interpretation of the natural walk, which takes place. In a common place of created dimensions located in the outskirts of nature, where it is natural to find spaces that are mutable. A meeting takes place between nature – the trees and the architectural constructed body. The forests edge embraces and creates a spatial area at the site.

In the interpretation and understanding of the memorial site as a place and the individual elements significance arises a fifth element - The total monument and the evocative rooms.

The walk as a discovery, is the essential concept to come to an understanding of the project's intention. How to create spaciousness that both creates a common understanding and is able to create within us wonder/reflection and thus contemplation.

The project is a world you step into that at times is experienced as directionless. Through placement of discs, complexity and depth, the plant occurs both capable of being transparent and providing the opportunity to read the next room scenarios that arise in the individuals further journey through the structure.

Limited access to free movement in some of the spatial experiences and an unlimited, virtually expansive freedom feeling in large areas of the building are contrasts that reinforce each experience. From the large hall to the narrow courtyard which simultaneously provides eye toward the big sky. The roof carving through the plant remains as a distinct and essential directional swath through the facility and reinforces the already existing axes.

DSC_0432.jpg
       
     
4.1 uterom.jpg
       
     
NYNYNY-01.jpg
       
     
3.2 sal.jpg
       
     
Skjermbilde 2017-01-25 kl. 20.53.13.png
       
     
Skjermbilde 2017-01-25 kl. 21.05.49.png
       
     
3.1 sal.jpg
       
     
1.1 galleri.jpg
       
     
opstalt.png